Et stort savn

Jeg syns egentlig det er ganske psykisk krevende å skulle gå fra dette:

 

Til dette:

Mildt sagt... Jeg syns studiet er kjempespennende, det er ikke det. Det er dette jeg har hatt lyst til å gjøre hele tiden, og jeg gleder meg til de neste tre årene. Men... Og det er et stort men. Jeg prøver å fokusere på at det er dette jeg skal dedikere tiden og livet mitt til de tre neste årene. Men savnet er så ufattelig stort! Innerst inne så vet jeg at dersom jeg hadde muligheten, så hadde jeg bare lagt fra meg alt og reist tilbake til Namibia . Jeg hadde hoppet på neste fly om jeg kunne. Folk her hjemme forstår ikke hvordan jeg kan savne så mye, og tenke på Harnas hver eneste dag. Man forstår ikke det før man har gjort noe lignende selv. Jeg har lagt igjen en stor del av meg selv der nede, og jeg kjenner så godt at noe mangler. Jeg har veldig optimistiske tanker om å kunne reise tilbake i nær framtid. Kanskje neste sommer? Men jeg vet egentlig at det ikke kommer til å skje. Jeg kommer til å måtte utnytte somrene framover til å jobbe osv, og jeg blir smålig gal av å tenke på det...

Jeg tenker på alle jeg ble så glad i, og at jeg ikke får tatt del i livene deres. Livene, oppveksten, frigjørelsen (i mangel på bedre ord)... Jeg skulle så intenst ønske at jeg kunne ta del i det! Et dyreliv passerer så fort i forhold til et menneskeliv. Neste gang jeg reiser til Harnas, vil mange av dyrene jeg ble så knyttet til og glad i, være sluppet fri for lenge siden. Hvilket selvsagt er positivt, og godt å tenke på. Men det betyr også at det er mange av de jeg aldri får se igjen. Jeg har møtt de, sett de, lekt med de, kost med de, tatt vare på de, matet de... For første og siste gang. Det er så vondt å tenke på.

Jeg vil tilbake til mitt Harnas...

10 kommentarer

Jophiel

28.08.2011 kl.23:55

Det forstår jeg godt du gør. Jeg havde det på samme måde efter jeg var kommet hjem fra Australien.

Tonje Marie

29.08.2011 kl.15:13

Det er fryktelig trist! Forstår godt at du savner Australia i hvertfall. Har du planer om å reise tilbake dit enda? :)

susanne

05.09.2011 kl.09:44

Hei, har fulgt med på bloggen din, og syns den er super bra. Skjønner godt at du savner det etter å ha sett bildene som du har lagt ut i bloggen. Jeg skal reise dit om 6 mnd, og gleder meg så ufattelig mye:)

Hilsen susanne

Tonje Marie

08.09.2011 kl.21:36

Susanne:

Takk, det setter jeg veldig pris på! :) Hehe

Og du har så ufattelig mye å se fram til, du! Du kommer til å elske det, hvert eneste øyeblikk av det!

Harnas er et lite stykke himmel på jord, rett og slett. Jeg skal tilbake dit en gang, gjelder bare å finne et passende tidspunkt ;) Hehe. Du skal ikke blogge mens du er der du, da? Det hadde vært så morsomt å lese litt om noen andre sine opplevelser der også.

Susanne

11.09.2011 kl.23:38

åå,det tror jeg på :) :) Jeg ser på bilder,og leser blogger,og kan nesten ikke tro at dit skal jeg også snart... 6mnd går jo fort ;) Jge kommer vel ikke til å kunne sove uka før jeg skal reise.. hehe.. Ja,jeg tenkte jeg skulle blogge mens jeg er der, kan sende deg blogglinken når jeg har den klar :)

Tonje Marie

12.09.2011 kl.22:13

Samme gjorde jeg før jeg skulle reise, bare satt pal på pc'n og så på blogger, bilder osv! Og ja, tiden flyr som bare det :) Plutselig sitter du på flyet på vei nedover. Men husk at tiden går også FRYKTELIG(!) fort når du er der også! Husk å nyte hvert eneste sekund av det...

Gleder meg til å lese om dine Harnas-opplevelser :D

14.09.2011 kl.12:15

Ja,veldig morsomt å lese andres blogger om harnas, er så spennende å vite at jeg skal dit selv om 6 mnd:)Morsomt å få et innblikk av livet på harnas!

Ja,ikke sant, bestilte flybillett for to dager siden, så nå er planleggeingen i gang :) Som du sier,tiden flyr,så greit å ha ting under kontroll i goood tid,så det slipper å bli stress... :p

Jeg lover at jeg skal nyte hvert sekund:)

Takk,og jeg gleder meg til å oppleve de :) :)

elisabeth

25.10.2011 kl.21:09

ååå, MENNESKEKROPPEN - glad jeg er ferdig med den boka for å si det sånn :-D

Tonje Marie

26.10.2011 kl.14:46

elisabeth: Og jeg er SÅ lei den! Eksamen om ca en måned nå, blir godt å bli ferdig!

susanne

13.03.2012 kl.08:59

Hei Tonje,

Jeg kom på at jeg skulle gi deg blogglinken min for min tur til Harnas, så her kommer linken :) susiebk.blogspot.com.

etter hva jeg nå har hørt så har det skjedd masse forandringer siden du var der. De har blant annet kuttet ut bushmanlandsturen, og så har de kjøpt et nytt område på ca 40 000 hectar.

Så om du vil lese litt om mitt opphold, så har du iallefall linken der :) Nå er det kun 2 uker til jeg reiser nedover, det kiler bra i magen for å si det sånn :)

Ps. jeg er ikke noen blogger så du får unnskylde at innleggene ikke er av det beste slaget.. hehe..

mvh,

Susanne

Skriv en ny kommentar

Tonje Marie

21, Gjøvik

Leker meg med fotografering og bilderedigering, samtidig som jeg blogger om det som faller meg inn. Alle bilder her på bloggen er tatt av meg, med mindre annet er nevnt.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits